”Grønne marker og gule blader” Randaberg bind 6

PDF pageEmail page

Bygdebok 6 for Randaberg er forfattet av Thor Geir Harestad og kom ut i november 2013 med tittelen ”Grønne marker og gule blader”. Boka er på 600 sider, rikt illustrert og tar for seg den politiske kommunehistorien på 90 år siden 1922.

Randabergboka-omslagUtfordringen er om Randaberg er en robust og bærekraftig kommune? Svaret er ja på mange områder når vi finner sterke og gode ressurser som bygger opp lokalsamfunnet. Noen går foran og viser vei – kommunen får identitet. Dette blir behørig dokumentert.

Boka tar for seg sju ulike tema: 1. lokaldemokratiet, partiene og ordførerne 2. byråkratiet og den faglige forvaltning 3. næringsliv og gründere 4. natur og landskap 5. omsorg 6. oppvekst 7. kultur. Samlet utgjør de ulike områdene et hele av byggende virksomhet.

Kommunens historie er ikke bare en historie som går oppoverbakke. Boka tar for seg flere kritiske områder hvor nettopp manglende bærekraft er en treffende karakteristikk.

Tidligere fem bind er utgitt av Birger Lindanger i perioden 1983-1996 og omhandler gårds- og slektshistorie samt kulturhistorie og en fotosamling.

(skrevet av forfatteren Thor Geir Harestad)

 

Powered by WordPress and ShopThemes
Rogaland Historielag