Oppvekstfortellinger fra Vålandsskråningen


Oppvekstfortellinger fra Vålandskåningen ledsaget av illustrasjoner. Opplesningen tar en time og da jeg har med 60 illustrasjoner blir det en hvert minutt. Fortellingen er selvbiografiske mens illustrasjonene viser noe av miljøet slik det var i 1950 og 60 årene. To muligheter til å oppleve dette. Første gang i Klepp bibliotek kl 12. mandag 7. november. Da er det gratis. Andre gang er mandag 7. november kl 18. i Sanitetsforeningens lokaler på Madlaveien. Da koster det kr. 50.

Vel møtt.

«Pål Osjord har skrevet, tegnet og malt fra sine barneår på Våland i Stavanger og krydret historiene med illustrasjoner. I fortellingene får du høre om lek, moro og arbeid i Vålandskråningen og spennende opplevelser på togstasjonen der El 1-lokomotivet ruller forbi. Velkommen til en varm og fin fortelling om en bydel som poppet opp der kuene hadde beitet i tusener av år og der åker og eng ble overtatt av mødre, fedre og unger» 


Flere artikler fra samme kategori: Uncategorized

Fagseminar

  Uncategorized
PROGRAM 10.00 Velkomst 10.05 – 10.35    Pål Repstad: Åpningsforedrag. «Religiøse trender i Norge – med sideblikk til Rogaland og Stavanger....

Les Mer

Bli med på historisk frokost med Birger Lindanger.

  Uncategorized
Våren 1940 var rom 56 på Hotel Victoria et sentrum for verdenshistoriske begivenheter! Vinteren 1940 regnet britene nemlig med at tyskerne ville ta norskekysten. Det gjaldt om å komme dem i forkjøpet, og et par bataljon...

Les Mer

Barnehistorie – åpent møte

  Uncategorized
Barnehistorie er temaet for høstens åpne møte i Den norske historiske forening, avd. Rogaland (HIFO). Alle historie- og skoleinteresserte er velkommen! Program:

Les Mer

Stavanger maritime museum

  Uncategorized
Til alle tider har havna vært et viktig sted i Stavanger. Her har mennesker, varer og fartøy hatt sitt tilholdssted gjennom oppturer, nedturer og omstilling. Havna har gitt ly for været, vært en arbeidsplass for mange, en handelsplass fylt med varer fra hele verden, et mø...

Les Mer

Lørdag, 1. oktober – Lokalhistorisk dag

  Uncategorized
FRIVILLIGHETENS ÅR – VÅR DAG2022 markeres som Frivillighetens år, og gjennom dette skal Norges viktigste lagarbeid feires. Frivillighetens år markeres nasjonalt med VÅR DAG-kampanjen. Her kan lagene få vist lokalsamfunnet hvilken organisasj...

Les Mer