Bli med på historisk frokost med Birger Lindanger.


Våren 1940 var rom 56 på Hotel Victoria et sentrum for verdenshistoriske begivenheter!

Vinteren 1940 regnet britene nemlig med at tyskerne ville ta norskekysten. Det gjaldt om å komme dem i forkjøpet, og et par bataljoner 8. april skulle settes i land på kaien i Stavanger for å ødelegge flyplassen og sjøflyhavna på Sola!

En viktig del av forberedelsen skulle skje fra Hotel Victoria. Alt 12. mars 1940 skrev tre britiske etterretningsfolk seg inn på rom 56 på hotellet. Med seg hadde de en radiosender.  Siden sluttet fem briter til seg til gruppa som nå fungerte i tett samspill både med det britiske konsulatet, med Storbritannia og også med lignende bruhoder ellers i landet. Den fjerde april dalte en fallskjerm ned utenfor byen, en etterretningsoffiser fant, ved hjelp av lokale, fram til hotellet og kom med nye instrukser til gruppa. 

Mens de ventet på flere instrukser, ble det morgen 9. april. Tyskerne var på veg mot byen, hva nå?

Med en deilig frokost før du høre mer om Hotel Victoria og krigen, søndag 19 februar 2023,  kl 09:00 – 11:00

Billetter: https://ebillett.no/teamvictoria/2


Flere artikler fra samme kategori: Uncategorized

Barnehistorie – åpent møte

  Uncategorized
Barnehistorie er temaet for høstens åpne møte i Den norske historiske forening, avd. Rogaland (HIFO). Alle historie- og skoleinteresserte er velkommen! Program:

Les Mer

Oppvekstfortellinger fra Vålandsskråningen

  Uncategorized
Oppvekstfortellinger fra Vålandskåningen ledsaget av illustrasjoner. Opplesningen tar en time og da jeg har med 60 illustrasjoner blir det en hvert minutt. Fortellingen er selvbiografiske mens illustrasjonene viser noe av miljøet slik det var i 1950 og 60 årene. To muligh...

Les Mer

Stavanger maritime museum

  Uncategorized
Til alle tider har havna vært et viktig sted i Stavanger. Her har mennesker, varer og fartøy hatt sitt tilholdssted gjennom oppturer, nedturer og omstilling. Havna har gitt ly for været, vært en arbeidsplass for mange, en handelsplass fylt med varer fra hele verden, et mø...

Les Mer

Lørdag, 1. oktober – Lokalhistorisk dag

  Uncategorized
FRIVILLIGHETENS ÅR – VÅR DAG2022 markeres som Frivillighetens år, og gjennom dette skal Norges viktigste lagarbeid feires. Frivillighetens år markeres nasjonalt med VÅR DAG-kampanjen. Her kan lagene få vist lokalsamfunnet hvilken organisasj...

Les Mer