Kulturhistorisk tur med «Rogaland» 25. mai


  dugnadsgjengen  invitere til:Kulturhistorisk havtur med «Rogaland»fuglasafari og maritim historie vest av Randaberg og Sola, torsdag 25. mai 17.00 – 21.00 Tur rundt holmar og skjer me har på vestsida av Nord-Jæren.  Stein Tofte fra Randaberg, (hobby)ornitolog, godt kjent her ute, blir med og vil fortella om fuglalivet og kystlivet i området. Ta med kikkert. Anne Tove Austbø fra sjøfartsmuseet vil vera med og fortella litt maritim historie fra området.Turen passe for alle som sette pris på ein flotte båttur i eit område som me sjelden ferdast i, og som vil få med litt av faunaen og historiene der ute.For dei som kommer rett fra arbeid, vil me og ha ein varmrett å tilby.      Salg av mat og forfriskningar om bord.  Velkommen til ein kulturhistorisk kyst- og kveldstur. Pris for turen kr 400,-

Påmelding, før 22. mai, til Kjell Haugvaldstad på e-post:  kjellhaugvaldstad@hotmail.com  eller SMS: 90159721. Påmeldingen må inkludere navn på samtlige påmeldte.                            


Flere artikler fra samme kategori: Uncategorized

Fagseminar

  Uncategorized
PROGRAM 10.00 Velkomst 10.05 – 10.35    Pål Repstad: Åpningsforedrag. «Religiøse trender i Norge – med sideblikk til Rogaland og Stavanger....

Les Mer

Bli med på historisk frokost med Birger Lindanger.

  Uncategorized
Våren 1940 var rom 56 på Hotel Victoria et sentrum for verdenshistoriske begivenheter! Vinteren 1940 regnet britene nemlig med at tyskerne ville ta norskekysten. Det gjaldt om å komme dem i forkjøpet, og et par bataljon...

Les Mer

Barnehistorie – åpent møte

  Uncategorized
Barnehistorie er temaet for høstens åpne møte i Den norske historiske forening, avd. Rogaland (HIFO). Alle historie- og skoleinteresserte er velkommen! Program:

Les Mer

Oppvekstfortellinger fra Vålandsskråningen

  Uncategorized
Oppvekstfortellinger fra Vålandskåningen ledsaget av illustrasjoner. Opplesningen tar en time og da jeg har med 60 illustrasjoner blir det en hvert minutt. Fortellingen er selvbiografiske mens illustrasjonene viser noe av miljøet slik det var i 1950 og 60 årene. To muligh...

Les Mer

Stavanger maritime museum

  Uncategorized
Til alle tider har havna vært et viktig sted i Stavanger. Her har mennesker, varer og fartøy hatt sitt tilholdssted gjennom oppturer, nedturer og omstilling. Havna har gitt ly for været, vært en arbeidsplass for mange, en handelsplass fylt med varer fra hele verden, et mø...

Les Mer

Lørdag, 1. oktober – Lokalhistorisk dag

  Uncategorized
FRIVILLIGHETENS ÅR – VÅR DAG2022 markeres som Frivillighetens år, og gjennom dette skal Norges viktigste lagarbeid feires. Frivillighetens år markeres nasjonalt med VÅR DAG-kampanjen. Her kan lagene få vist lokalsamfunnet hvilken organisasj...

Les Mer