Bli med m/s «Rogaland» til Skudeneshavn


Kulturhistorisk fjordtur med «Rogaland»

 til Skudeneshavn søndag 27. august 11.00 – 18.00

«Rogaland» drives etter «vern ved bruk», og turane vil vera både ein  inspirasjon og rekreasjon, der seinsommarturen i år går til Skudeneshavn. Der vil Skudenes historielag ta oss med på byvandring og fortella historia om Skudeneshavn. Me vil få innblikk i og ved sjølsyn læra meir om den vakre byen på sydspissen av Karmøy. Musèet vil og vera åpent.

Turen passer for alle som setter pris på ein flotte båttur til Skudeneshavn også utan bil. Salg av mat og forfriskningar ombord.  Billetten inkluderer guiding i Skudeneshavn og middag på returen.

Velkommen til ein kulturhistorisk Skudenestur.       Pris for turen kr 800. Påmelding før 20. august, til Kjell Haugvaldstad på e-post:  kjellhaugvaldstad@hotmail.com  eller SMS: 90159721. Påmeldingen må inkludere navn på samtlige påmeldte.          


Flere artikler fra samme kategori: Uncategorized

Fagseminar

  Uncategorized
PROGRAM 10.00 Velkomst 10.05 – 10.35    Pål Repstad: Åpningsforedrag. «Religiøse trender i Norge – med sideblikk til Rogaland og Stavanger....

Les Mer

Bli med på historisk frokost med Birger Lindanger.

  Uncategorized
Våren 1940 var rom 56 på Hotel Victoria et sentrum for verdenshistoriske begivenheter! Vinteren 1940 regnet britene nemlig med at tyskerne ville ta norskekysten. Det gjaldt om å komme dem i forkjøpet, og et par bataljon...

Les Mer

Barnehistorie – åpent møte

  Uncategorized
Barnehistorie er temaet for høstens åpne møte i Den norske historiske forening, avd. Rogaland (HIFO). Alle historie- og skoleinteresserte er velkommen! Program:

Les Mer

Oppvekstfortellinger fra Vålandsskråningen

  Uncategorized
Oppvekstfortellinger fra Vålandskåningen ledsaget av illustrasjoner. Opplesningen tar en time og da jeg har med 60 illustrasjoner blir det en hvert minutt. Fortellingen er selvbiografiske mens illustrasjonene viser noe av miljøet slik det var i 1950 og 60 årene. To muligh...

Les Mer

Stavanger maritime museum

  Uncategorized
Til alle tider har havna vært et viktig sted i Stavanger. Her har mennesker, varer og fartøy hatt sitt tilholdssted gjennom oppturer, nedturer og omstilling. Havna har gitt ly for været, vært en arbeidsplass for mange, en handelsplass fylt med varer fra hele verden, et mø...

Les Mer

Lørdag, 1. oktober – Lokalhistorisk dag

  Uncategorized
FRIVILLIGHETENS ÅR – VÅR DAG2022 markeres som Frivillighetens år, og gjennom dette skal Norges viktigste lagarbeid feires. Frivillighetens år markeres nasjonalt med VÅR DAG-kampanjen. Her kan lagene få vist lokalsamfunnet hvilken organisasj...

Les Mer